In the spotlight: Basic & Full Color

 

Één groot vriendenteam

Popkoor Basic & Full Color uit Amersfoort werd in augustus 1995 opgericht. Toen het koor net ter wereld kwam was het een vereniging met twee teams. Alle leden zongen in het grote popkoor Basic Color, dat zoals de naam al zegt, de echte basis van de vereniging was. Daarnaast zong een aantal leden in het kleinere Full Color, dat wat moeilijker repertoire op het programma had staan. Het koor groeide en groeide. Zowel in omvang, met op een gegeven moment wel 70 leden, als in kwaliteit. In 2000 werd de scheiding tussen Basic en Full opgeheven en ging het koor verder als één groot vriendenteam.

 

Foto: Esther SeijmonsbergenMedio 2015 bestaat Basic & Full Color uit zo’n 45 enthousiaste zangers en zangeressen waarvan enkele leden al bijna 20 jaar lid zijn. Op het repertoire staan actuele en iets oudere popnummers. Van meezingers tot tranentrekkers. Ieder nummer met een unieke twist en eigen geluid en aantrekkelijk voor jong en oud. Op dit moment staan op de setlist o.a.: Let me entertain you (Robbie Williams), Just give me a reason (P!nk), Nothing else matters (Metallica), Grenade (Bruno Mars), Als alle lichten zijn gedoofd (Marco Borsato) en een medley van André Hazes nummers.

 

 

Meer dan nootjes en woordjes

Foto: Esther SeijmonsbergenHet koor zingt onder leiding van Paul Michèl Tijssen, dirigent van het eerste uur en wordt tijdens haar optredens begeleid door de viermansformatie Multi Color (Bas Zwaag, Pieter Cobelens, Sven Snelders en Wim van Houdt), die het koor met zijn strakke beat, knallende gitaren en opzwepende drums ondersteunt. Basic & Full Color is een koor dat vindt dat muziek meer is dan nootjes en woordjes. Muziek is een beleving die ondersteunt wordt met choreografie en expressie. Op dit vlak is Basic & Full Color in de afgelopen 20 jaar enorm veranderd. Toen het koor net begon stonden de leden nogal stijfjes in drie rijen, waarbij er af en toe heen en weer gedeind werd. Nu heeft ieder nummer een eigen opstelling en regie, die op een enkele na door leden uit het koor zijn bedacht. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan tekstbeleving en uitstraling wat de nummers niet alleen muzikaal ten goede komt, maar ook een lust is voor het oog.

 

Basic & Full Color laat graag van zich horen

Popkoor Basic & Full Color treedt graag op en maakt van ieder optreden een feestje. Of er nu gezongen wordt tijdens de Dag van de Amateurkunst in Amersfoort, er een kerstconcert wordt gegeven, er meegedaan wordt aan een wedstrijd of festival, of het koor op het podium staat voor haar eigen jaarconcert. Steeds spat het plezier ervan af. Geen wonder dus dat Basic & Full Color inmiddels een groep trouwe fans heeft die ieder concert weer van de partij is. Op www.basicfullcolor.nl vind je o.a. meer informatie over aankomende concerten.

Heb je zelf een gelegenheid waar je wel wat muzikale inbreng kunt gebruiken... aarzel dan niet om contact met Basic & Full Color op te nemen!

 

 

 

 
<<
 

 
>>
 
 pagina 1 - 2
 
 
Delen: