In the spotlight: Fem@il

 

Fem@il is 15 jaar jong!

Jetse Bremer, bekend componist/arrangeur in de lichte muziek, wilde als dirigent een koor waar hij op de fiets heen kon. Dit werd Ladies Only, in Almere. Door het intensieve mailcontact van de vrouwen onderling veranderde de naam van de groep al snel in Fem@il; een eigentijdse, hippe naam.

 

Bietenlied (uit "Elders")Fem@il heeft vier stemgroepen en bestaat momenteel uit 17 vrouwen met ieder hun eigen stem en persoonlijkheid. Samen vormen zij een groep met vele gezichten, met één unieke klankkleur. Dit wordt als kwaliteit geroemd in vele juryrapporten.

Fem@il maakt al 15 jaar zeer diverse muziektheatervoorstellingen. Zij neemt met succes deel aan wedstrijden en festivals zoals:

♦ Nederlands KoorFestival; twee keer beste vrouwenkoor van Nederland

Op de terugtocht van het NKF Arnhem, in de gele schoolbus, werd Fem@il aangehouden voor een alcoholcontrole. De vrouwen barstten spontaan in gezang uit met de reclamejingle over bier “Heerlijk, Helder, Heineken”. De chauffeur was nuchter, maar zij zaten heerlijk aan de wijn!

♦ BALK; waar zij in 2003 de jury en het publiek verraste met Tot het overgaat, een nummer over maandverband uit de eerste eigen productie Trein. Nog te vinden als you-tube filmpje!

♦ En zelfs Korenslag; waar zij doordrongen tot de halve finale.

 

Titanic (uit "Sterallures")Fem@il brengt elke voorstelling muziek met een geheel “eigen” regie. Jetse Bremer arrangeert op zo’n bijzondere wijze teksten en muziek dat de vrouwen kunnen zingen vanuit hun hart. Losse liedjes verbonden door een verhaallijn waarin humor en kippenvel elkaar afwisselen. In de loop der jaren zijn zo vele voorstellingen gemaakt.

Een kleine greep;

Asjemenou- over reclame

Geknipt – top 40 nrs uit de kapsalon

Tell me your favorite songs – waarin alle zangeressen kleur bekenden met een solo in een eigen kozen lied

Sterallures - Oscarwaardige filmmuziek

Oefening baart Kleinkunst- Nederlandse kleinkunst op zijn best

 

Door al deze mooie programma’s wordt het publiek keer op keer geraakt. Ook in de kledingkeuze herken je de Fem@il-stijl, de uitstraling is altijd vrouwelijk en gedurfd door het gebruik van 3 kleuren. Tijdens een van de eerste BALK-wedstrijden verscheen Fem@il in het rood, zwart, wit en stippel. Dit zag je de jaren erna veel terug op de podia. Zij heeft de toon gezet!

 

Ter afwisseling en uitdaging produceert Fem@il al jaren eigen voorstellingen. Waar eerst door Jetse werd samengewerkt met tekstschrijvers (Wilbert Friederichs "Trein" en "Elders" en regisseurs, bijv. Niels van der Schaaf, o.a. "Trein" en "Asjemenou"), nemen de vrouwen nu zelf de pen ter hand voor hun eigen liedteksten. Dit was al het geval bij de thriller “Hogerop” over kleurrijke dames op een kantoor. Ook hun allernieuwste programma voor seizoen 2016/17 wordt weer zelf geschreven. Regie en styling komen ook vaak van eigen hand en zijn altijd bijzonder.

 

In het najaar van 2015 kunt u genieten van hun jubileumvoorstelling His Master’s Choice, waarin Jetse het heft weer volledig in handen heeft genomen…dat vraagt om respect! De dames lopen als hondjes achter HEM aan. Muziek, regie, kleding, arrangementen, decor en flyer….. HIJ heeft alles voor ze bepaald. Maar vindt HIJ dit na de voorstelling nog steeds een goed plan? HIJ heeft natuurlijk niet alles in de hand. Er zijn grenzen. C’est la vie.

 

Voorstellingen op 26 september, 2 oktober en 4 oktober 2015. Voor informatie over locaties, aanvangstijden en het bestellen van kaarten ga naar: www.femail.nl of bel 06-10503587.

 

 
<<
 
Show: Sterallures - Bright side of life
Show: Sterallures - Bright side of life
 
>>
 
 
 
Show: Elders - Bietenlied
Show: Sterallures - Bright side of life
Uit de eerste show - Poppa Joe
Show: Sterallures - Titanic
Fem@il in Heart of Holland
Show: Asjemenou - What a man
Fem@il in Korenslag
Hogerop
 
Delen: