De winnaars van het BALK TOPfestival sinds 2007

In 2007 deden in totaal 72 koren en groepen mee aan de diverse competities.

Winnaar bij grote pop-,musical- en theaterkoren werd Just Music uit Neerpelt (B) met een tweede plek voor Spirit (Dongen) en op de derde plek Switch uit Nijmegen van de veertien deelnemers.

VocaliciousBij de grote vocal groups (middenkoren) deden 16 groepen en won Close Up (Alkmaar), vóór Leeuwenhart (Utrecht) en Be Sharp! (Utrecht). Bij de vocal groups met direct microfoons won Vocalicious (Utrecht) voor Fontyss Jazz Choir (Tilburg) en Femulous (Tilburg). Elf groepen deden mee aan deze competitie.

Bij de kleine groepen t/m 8 personen won The Groove Factory (Best) met op een tweede plek The Biltstars (De Bilt) en derde de groep Netnivals (Enschede). Ook hier waren in totaal 16 deelnemers.

 

In 2009 traden 55 groepen en koren op. Bij de grote popkoren ging Kolok uit Helmond met de zege aan de haal voor Switch (Nijmegen) en Pop4shore (Katwijk). Bij de grote vocal groups (middenkoren) gingen The Dutchmen met de Bert Eedentrofee naar huis en hadden Leeuwenhart en Be Sharp! beide het nakijken. Bij de kleine groepen was de overwinning voor de Brothers4Tune (Castricum) gevolgd door PITS (Laag-Keppel e.o.) en Anyway (Texel). Helaas ging toen de competitie voor direct-microfoons niet door maar Vocalicious en Rhtyhm & Juice traden wel op in de foyer. Op het jeugdpodium streden vier jeugdkoren om de eer en voor een plekje op het grote podium tijdens het juryberaad.

 

Just MusicIn 2011 waren voor het eerst de competities gesplitst van zestien naar acht deelnemers. Er 59 groepen en koren die deelnamen, waarmee het programma en het grote Orpheustheater helemaal was gevuld.

Bij de grote popkoren kon in de TOPklasse andermaal Just Music (Neerpelt, B) strijken met de hoogte eer. Switch (Nijmegen) en BinnensteBuiten (Almere) werden 2e en 3e.

Bij de 1e klasse voor popkoren won Hatikwa (Nieuwegein) en vrouwenkoor Happy Sound tweede. Zij zijn daarmee automatisch gerechtigd deel te nemen in de TOPklasse in 2013.

The Amsterdam VocalsBij de grote vocalgroups (middenkoren) won Dekoor (Utrecht), vóór nieuwkomer Voïsz (Utrecht) en vrouwenkoor Fem@il uit Almere. Bij de 1e klasse haalde The Amsterdam Vocals de hoogste score met op de voet gevolgd door Jammin’. Ook zij mogen in 2013 uitkomen in de TOPklasse. Gelukkig was er ook voldoende belangstelling voor de direct microfoons competitie. Hier kwam wederom Vocalicious (Utrecht) als winnaar uit de bus. Met ereplaatsen voor MicSing (2e) en gedeeld derde: Shiva Knows (Heerlen) en HiFive (Groningen). Bij de kleine groepen zonder direct microfoon werd Cigale uit Velsen de winnaar, gevolgd door PITS en Maat6. Op het jeugdpodium deden zes groepen mee.

 

Op 12 november 2011 waren er 59 groepen en koren die deelnamen, waarmee het programma en het grote Orpheustheater helemaal was gevuld.

 

Delen: