In the spotlight: Rythm & Juice

 

10 jaar het eigen geluid van Rhythm & Juice

Rhythm & Juice - of Ritme & Sap zoals Thomas ons wel eens huiselijk noemt - bestaat in 2013 10 jaar. Annemargreet en Caroline startten de vocal band in 2003. Goed  zingen, eigentijdse arrangementen, vocal percussion, dat was het idee. De House Jacks als lichtend voorbeeld. Ze trokken Tobi, Elsa, Job, Marieke en Thomas erbij en voilà: Rhythm & Juice - dat nog bijna Rhythm 8 had geheten - was geboren. Pepijn werd muzikaal leider en medezanger. Juicers kwamen en gingen, de vaste kern bleef bestaan. Toen Pepijn vertrok nam Tobi het muzikaal leiderschap over. Sinds 2009 zingen we ‘plugged’, met Hans als ‘negende Juicer’ die de geluidsknoppen bedient en er voor zorgt dat alles mooi uit de speakers komt.

 

Hoewel we vooral datgene zingen wat we mooi en leuk vinden, is er terugkijkend op die tien jaar wel een rode draad uit ons repertoire te halen. Eigen arrangementen schrijven die passen bij de kwaliteiten van de groep, zelf liedteksten of vertalingen maken, liedfragmenten mixen, geen ‘pasjes’ op de bühne maar een mooie voorstelling, passie overbrengen, humor erin. En thuis je noten voorbereiden, zodat we op de repetitie echt muzikale meters kunnen maken. Momenteel werken we onder meer aan ‘Seven Days’ (van Sting, in een arrangement van Tobi). Hard werken, maar de voldoening is straks des te groter als het op een concert goed overkomt.

 

Maar misschien nog belangrijker dan die muzikale eigenheid is de hechte band onder elkaar. Iedereen doet solo’s, iedereen komt met ideeën voor nieuwe nummers, we geven elkaar eerlijk feedback, ieder doet een portie organisatorische corvee. We zijn niet alleen een zangclub, maar ook een vriendenclub en, zeker sinds Ben er bij is, een eet- en drinkclub geworden.

 

 

In 2013 kun je ons onder meer zien op het Balk Festival West in september en Balk Top in november. Momenteel werken we hard aan een dubbelconcert met het Utrechtse saxofoonorkest ‘Tutti Saxi’. Blazers en a cappellazangers samen, eenmalig en bijzonder, dus kom 13 april naar de Musketon in Utrecht! Je kunt reserveren via onze website www.rhythmjuice.nl en Facebookpagina.

Medio oktober gaan we op jubileumreis naar Portugal voor een aantal dubbelconcerten met zanggroepen van Tiago Marques (die in Nederland onder meer in On Air en Dekoor zong). Dat we ons dan ook noodgedwongen moeten oriënteren op Zuid-Europese culinaire gewoontes, tja dat nemen we maar voor lief.

 

 

Hé,  Fortnight Hangovers , nemen jullie het estafettestokje van ons over? We hadden een leuk dubbelconcert bij jullie 25-jarig bestaan in het Brabantse Waspik. Hoe staat het er nu mee?  

 

TH/LK 2 feb 2013

 

Delen: