Basiscursus Dirigent Licht Vocaal (BLV)

 

Basiscursus Dirigent Licht Vocaal

Stichting BALK organiseert regelmatig de tiendaagse Basiscursus Dirigent Licht Vocaal (BDLV). Deze inleiding op het dirigentschap is bedoeld voor beginnende dirigenten en arrangeurs, gevorderde zangers, repetitoren en vocal coaches. Docent is Rogier IJmker (foto).

 

De data voor de eerstvolgende editie zijn nog niet bekend. Zodra dat wel het geval is, vind je ze op deze pagina.

 

Wie de cursus volgt, is daarna in staat om leiding te geven aan een koor. Je krijgt ook handvatten om verschillende repetitietechnieken toe te passen, waardoor je sneller nieuwe noten instudeert en een arrangement leert afwerken.

 

Inhoud van de cursus

Muziekstijlen die in deze cursus aan bod komen zijn onder andere pop, jazz, musical, gospel en wereldmuziek. Natuurlijk is er veel aandacht voor stemgebruik en dirigeertechniek, maar ook wordt gewerkt aan het verbeteren van je muzikale voorstellingsvermogen en repetitietechniek, aan repertoire en programmering en aan koorregie.

 

Speciaal voor deze cursus is er een werkboek ontwikkeld. Daarin wordt dirigeertechniek, akkoordenleer en solfège behandeld aan de hand van repertoirestukken. Naast studieopdrachten vind je er ook een literatuurlijst en de inhoud van de opleiding in begin- en eindtermen.

 

We gaan er vanuit dat de cursist noten kan lezen, ruime ervaring heeft met het zingen in koorverband en enigszins thuis is in de muziektheorie. Het dirigeren van een eigen koor is geen vereiste, maar wel een pré.

 

 

 

Delen: