Innovatieve koorleiders welkom bij Part-time opleiding Vocal Leadership

 

Innovatieve koorleiders welkom bij Part-time opleiding Vocal Leadership

In januari 2019 opent de part-time opleiding Vocal Leadership in Rotterdam de deuren voor een nieuwe lichting deelnemers. In twee jaar tijd krijgen de studenten gedurende twaalf intensieve lange weekenden de tools om zich te ontwikkelen tot een inspirerende en innovatieve koordirigent.


Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot dinsdag 1 januari 2019. Het eerste weekend start op 25 januari 2019. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor module 1 (3 weekenden).

Unieke methode
Gastdocent Line Groth (DK) geeft dirigeertips tijdens het Vocal Leadershipweekend in september 2018De methodiek van Vocal Leadership, geeft inspiratie voor het werken met (pop)koren, a cappella ensembles, vocal groups, en kamerkoren. Speerpunt is dat de zangers en de dirigent de verantwoordelijkheid voor de muziek samen delen. Dat maakt deze lesmethode verfrissend en anders dan andere dirigentenopleidingen. Na het doorlopen van deze opleiding, hebben de studenten niet alleen hun eigen vaardigheden opgeschroefd, maar beschikken over talloze oefeningen die zij kunnen toepassen op allerlei (zang)stijlen: pop- en jazz, licht klassiek en wereldmuziek. Deelnemers ontvangen een certificaat op post-bachelor niveau.

Voor wie
De opleiding is gericht op professionals van alle leeftijden die al werkzaam zijn als koordirigent, zangleraar, muziekdocent of vocal coach en die hun vak een nieuwe impuls willen geven. Deelnemers uit binnen- en buitenland zijn welkom. De voertaal binnen de opleiding is Engels.


Het vaste docententeam met onder andere de succesvolle Nederlandse dirigenten Merel Martens en Rohan Poldervaart wordt komend seizoen aangevuld met verschillende (internationaal) gerenommeerde gastdocenten, zoals Jesper Holm, Signe Sorensen en Panda van Proosdij. De studieweekenden vinden plaats bij het Conservatorium Codarts in Rotterdam.

Aanmelden
Geïnteresseerden voor de 2 Year Course Vocal Leadership kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 1 januari aanmelden via info@vocalleadership.nl. Op de website www.vocalleadership.nl lees je meer over deze Parttime 2 Year Course en aanmelden.

Over Vocal Leadership
De vernieuwende manier van koor leiden Vocal Leadership is ontwikkeld in Denemarken door Jim Daus Hjernøe aan de Royal Academy of Music in Aalborg (RAMA). Sinds 2015 biedt Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam deze methode aan.

 


(Publicatiedatum: 04-11-2018)
 
Delen: