BALK festival West: zaterdag 18 mei 2019!

 

Op zaterdag 18 mei 2019 vindt het volgende BALK Festival West weer plaats, en wederom in theater De Muze in Noordwijk.

 

Zo rond de jaarwisseling beginnen we met de inschrijving.

 


BALK festival West 2017

 

Op zaterdag 13 mei hebben 19 groepen opgetreden in het gezellige theater De Muze in Noordwijk.

 

Download hier het programmaboekje ►

 

Alkmaars Prachtkoor

Een bijzonder welkom aan het Alkmaars Prachtkoor dat wij als organisatie hebben uitgenodigd om te komen optreden. Dit gemengde koor bestaat uit mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Zij zingen al bijna 10 jaar onder de bezielende leiding van Els van Dijck. Ze brengen een gevarieerd programma met liedjes uit de hele wereld, maar met vooral Nederlandstalige nummers. Het koor wordt begeleid door een vaste accordeonist. We hebben daarom het Prachtkoor een prominent plekje gegeven in het programma.

 

Dappere Dodo

De Dappere Dodo is toegekend aan SONAR!

 

Klik hier voor een mooi verslag van dit festival ►

Correspondentie over het festival gaat via balkfestivalwest@gmail.com.

 


 

NOORDWIJK - Zaterdag 21 mei 2016 was Theater De Muze het toneel van honderden zangliefhebbers.

Achttien zangkoren hadden zich verzameld voor het elfde BALK Festival West. Jaarlijks wordt dit festival georganiseerd door BALK, de Bond voor A cappella en Lichte muziek zingende Koren.

 

Mannenkoorts - foto: Herman KlutDe hele dag door was er een afwisselend programma met onder andere pop, jazz en cabaret, ten gehore gebracht door in totaal driehonderd zangers en zangeressen afkomstig uit het hele land. Uit de Bollenstreek waren twee koren present: Just for Fun uit De Zilk en Dune and Forest uit Noordwijk.

Het is erg mooi om te zien dat de laatste jaren een nieuwe generatie jonge zanggroepen is opgestaan, die de koorwereld een nieuwe, verfrissende dimensie heeft gegeven.

Het is voor de koorleden over en weer zeer inspirerend om elkaar te zien optreden en ideeën op te doen. Het is fraai om te horen hoe zowel nummers uit het verleden als hedendaagse muziekstukken zijn gearrangeerd tot meerstemmige zang.

 

Quintessa - foto: Herman KlutAlle zanggroepen werden door vier kundige juryleden beoordeeld op zang en uitstraling, wat echter niet bepalend was voor het winnen van de wisseltrofee "De Dappere Dodo". Die wordt namelijk gewonnen door de groep die iets dappers doet. Aan de prijs is een waardebon van €250 verbonden, te besteden aan een koorworkshop naar keuze.

 

Na een zeer geslaagde en goed georganiseerde dag werd voor een groot deel van de zangers een voortreffelijk warm buffet verzorgd door Slagerij Krijn van der Bent uit Noordwijk. De rest van het deelnemersveld was, al dan niet zingend, te vinden in de diverse restaurants van de badplaats.

 

SingerG is blij met hun Dappere Dodo! - foto: Richard van EgmondHet festival was gratis toegankelijk voor bezoekers uit de regio. Dat heeft er mede toe bijgedragen dat zowel Dune and Forest als Just for Fun behoorden tot de publieksfavorieten.

Zowel publieksfavoriet als genomineerde voor de Dappere Dodo waren de Boezem Boys, een groep stoere mannen in overalls. Veel mensen dachten dat de naam te maken had met het decolleté van de gitaarspelende dirigente, maar het bleek de naam van het riviertje te zijn dat door Noordeloos stroomt.

Winnaar van de wisseltrofee werd de frisse jonge groep SingerG uit Amsterdam, bestaande uit vier vrouwen en drie mannen.

 

De organisatie van het festival is zeer ingenomen met de locatie, het theater en de samenwerking met De Muze. De nieuwe editie is hier dan ook reeds gepland: op 13 mei 2017 wordt Noordwijk weer overspoeld door een zingende schare muziekliefhebbers.

 

Dappere Dodo genomineerden

1. SingerG (winnaars)
2. Mannenkoorts
3. Boezenboys

Publieksfavorieten
1. Boezemboys - Sexy als ik dans
2. Dune and Forest - Fragile

3. Just for Fun - Nedley Medley

 


Eerdere winnaars van de Dappere Dodo

2015 - The Amsterdam Vocals

2013 - Vocal Group Lava

2012 - Provoxative

2010 - Vocal Energy

2009 - Brothers-4-Tune 

2008 - Les Elles

2007 - Quintessa

2006 - 9 AM 

2005 - Next 

 

(In 2014 en 2011 was er geen BALK Festival West)

 

 

 

 

Delen: